HTML

Speciális Tréningek

Friss topikok

Címkék

Archívum

Stresszoldó tréning repülőszimulátorral

2012.01.09. 16:18 gereb1

Az emberiség ősi álma volt. Megvalósította. Az emberiség ősi álma volt, de nem minden emberé. Sok embernek inkább rémálma e megvalósított ősi álom. Ez a repülés. Igen, lehet, Ön is éppen azok közé tartozik, akik talán egyenesen rettegnek attól, hogy egy viszonylag szűk, zárt térben, mintegy tízezer méterrel a biztonságot jelentő föld fölött száguldjanak 900 km/óra sebességgel ott ahol már se madár, se felhő nem jár. És ráadásul ott vannak azok a furcsa, hirtelen mozgások, a különös, ijesztő zajok, és Ön meg van róla győződve, hogy a bájos légi utaskísérő mosolya is nyilván hamis, ő már biztosan tudja, mi következik.
Nos, persze, hogy tudja. Az következik, ami számára mindennapos, egy nyugodt út, amely biztonságos leszállással ér véget. Jöhetnénk most persze számokkal, statisztikákkal, miszerint mondjuk az esélye annak, hogy valaki repülőgép balesetet szenvedjen 1 a 20ezerhez, míg az esélye annak, hogy valaki autóbalesetben meghaljon 1 a 100-hoz, és más ehhez hasonló kimutatásokkal. De ez Önt nem fogja megnyugtatni, mert sokkal kézzelfoghatóbbnak tűnik abba belegondolni, hogy ha az autó motorja áll le, abból semmi komolyabb baj nem származhat, míg ha a repülőgép hajtóművei mondják fel a szolgálatot, hát akkor… Persze Ön ilyenkor azt sem veszi figyelembe, hogy egy nagy gépnek legalább két hajtóműve van, ráadásul még akkor sincs veszve minden, ha történetesen mindkettő leáll. De az ilyen eset ritka, mint a fehér holló. És egyáltalán, a repülőgép balesetek olyan ritkák – gondoljon bele – hogy ha ilyesmi történik, azonnal megírja a világsajtó. Még ha az egészen kis géppel történik is.
Tudom, mindezek ellenére Ön továbbra sem nyugodt. Továbbra sem tud igazán aludni a repülést megelőző éjszakán, továbbra is a torkában dobog a szíve, amikor be kell szállnia abba a bizonyos „szűk csőbe”, és le kell ülnie annyi ember közé. És amikor az egész megmozdul, amikor a gyorsulás az ülésbe préseli Önt, amikor hirtelen elszakad a földtől, és jön az a bizonytalan érzés, amit a három dimenzióban való mozgás okoz… igen, ne folytassa, értem. Na és a tehetetlenség érzése. A kiszolgáltatottság érzése. Legalább ha tudhatná, mikor mi történik. Ha legalább értené, a különös zajok honnan jönnek, ha legalább biztos lehetne benne, ez a megdőlés nem egy majdnem bekövetkezett katasztrófa jele volt, akkor talán. Akkor talán megnyugodna.
Tudja mit? Mi megmutatjuk. Jöjjön, kukkantson be egy igazi pilótafülkébe, nézze meg, hogyan dolgoznak a pilóták! És tegye ezt anélkül, hogy valóban el kéne szakadnia a földtől. Nézze meg, milyen egy mai korszerű repülőgép „parancsnoki harcálláspontja”, győződjön meg róla a saját szemével, hogy e munkahely épp hogy azt sugározza, biztonságban van.
Az eszköz, amiről szó van, a repülőszimulátor. Látni fogja, épp elég valósághű ah-hoz, hogy az Ön félelmeit felidézze, és éppen ezért alkalmas arra, hogy segítséget nyújtson annak legyőzésében. A tréning két részből áll:
•    Beszélgetés, ahol egy szakképzett pszichológus segítségével járjuk körül az Ön repülési fóbiájának természetét,
•    Repülés, ahol szimulátorunk segítségével tekinthet bele, mi is történik valójában ott fent a magasban, illetve hogyan jutunk fel oda, és térünk vissza onnan.
Adott esetben elképzelhető 3-5 fős csoportos tréning is.
A cég, amellyel együtt dolgozom, a HighFly Aviation Ltd. (www.highfly.hu) nem is egy, hanem egyszerre két nagygépes típus működő pilótafülkéjét építette fel, és fejleszti tovább folyamatosan. Szolgáltatásaiknak széles választéka épül e technikai alapra, amelyek közül nem egy korántsem csak a repülés iránt érdeklődőket célozza meg. Jó példa erre a most ajánlott stresszoldó tréning.
Helyszín
A cég Dél-Budai, Duna parti telepén igyekeztek megteremteni egy valódi repülőtéri környezet hangulatát, mintegy már a belépéstől segítve az elkövetkező élményekre történő ráhangolódást. Kérem, tekintsék meg honlapukat:
www.highfly.hu
Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, kérem, jelezze az alább megadott e-mail címen.

üdvözlettel:

a HighFly Aviation csapata

és a tréning fejlesztője

Geréb János
tréner
gereb@t-online.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spectraining.blog.hu/api/trackback/id/tr433531772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása